1st GA dari MG

Seronok rupany join GA dari bloggers lain ni kan... Yg anjur GA pn seronok bila dapat sambutan kn... Cara join GA ni agak simple. Just bg idea utk birthday present bakal suami MG... Hmm..  Untuk syarat-syarat penyertaan bole la lawat blog MG ye..


Sebenarny susah memikir hadiah yg org lelaki ni suka tau. Sedangkan cari hadiah utk suami sendiri pn payah, inikan pula utk tunang orang lain. Ini cuma cadangan Mrs Nelly, MG lebih kenal dgn tunang, lebih tahu apa yg dia suka kn.. **wink..  

Idea 1: Custom made aksesori keta. Bole pilih kaler kegemaran tunang MG lg kn.. Tp kena bg lewat ckit la kot sebab kn tempah lg kn.. Belated gitu.  
(Gambar ehsan dr SweetlilcrafShop)
Idea 2: Kaca mata Rayban. Tapi harga utk orginal item agak mahal kot.. ngee.. Tp sj suggest sebab husband Mrs Nelly dengan geng2 dia gila dgn benda alah ni.. biarpun Mrs Nelly slalu kutuk sebab x minat lngsung nengok.. hihihi..  

Gambar dr Google 
Idea 3: Kasut Converse.. Smua org lelaki sekeliling Mrs Nelly peminat tegar brand ni kot.. tp mmg brand kasut Converse ni sgt menarik. Tapi harga pn dlm RM200 jg la.. Kena aim waktu sales utk dptkn harga diskaun.  


Idea 4: Set Penjagaan Badan/Wajah. Ni la masany utk paksa rela en. tunang supaya rajin2 manjakan kulit terutamany muka. Memandangkn kaum Adam ni sgt la x kesah kn bab2 'kecantikan'.. Nak kawin msti la mau vogue... Dorg pn mahu nmpk 'cantik' jg tp malu ngaku.. kan kan.. 
Sekadar gambar hiasan
Idea 5: Gift Voucher.  Haah.. x pun susah2 sgt beri sj gift voucher dari shopping mall. Movie voucher pn bole jg... Harga dari serendah RM50  kot. Mcm ni x perlu nk pening pkr hadiah apa nk bli, MG just teman dia pegi cari brgan fav dia sndri. Pastu bole la mkn sama2 d mn2. Cik MG bli la 1 slice kek utk celebrate sekali.. hehe.. 


Inilah cadangan Mrs Nelly. Maaf la kalau ada idea ni yg terover bajet... hehehe... Tapi org kata, It's not the price that matter, but the thought that we've put into it..  Mudah2an dapat membantu... :)  

Ooo.. Hampir lupa tag kawan... Random tag Cik Pia dengan fatehamohamed.. :)

p/s: A simple hand written note saying "I luv U" is more than enough actually... hehe... Mcm husband Mrs Nelly kata, "x kisah hadiah apa pun, asalkan ingat tarikh istimewa dia...".

2 comments:

Mimie Najib said...

goodluck ya.. :)

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/03/1st-ga-by-mg.html

Nelly Norizal said...

terima kasih mimie...

All Right Reserved to Mrs Nelly Bouquet | Template Design By Cik Jari Manis